phoneiconSme tu pre Vás 043/4211 333
Brantner Fatra

V Česku pokutovali výkupcu kovového odpadu, ktorý kúpil kovové zvodidlá

V januári 2014 nadobudlo právoplatnosť rozhodnutie, ktorým inšpektori z oddelenia odpadového hospodárstva Českej inšpekcie životného prostredia v Olomouci uložili fyzickej osobe, oprávnenej na podnikanie, pokutu vo výške 200 000 Kč. Tento prevádzkovateľ zariadenia na zber a výkupu odpadov na Prostějovsku porušil zákon o odpadoch.

Prevádzkovateľ zariadenia na zber alebo výkupe odpadov totiž nesmie vykupovať odpady, ustanovené vykonávacím právnym predpisom, od fyzických osôb (vyhláška MŽP č. 383/2001 Sb. o podrobnostiach nakladania s odpadmi). Uvedená vyhláška určuje ako odpady, ktoré prevádzkovateľ zberne nesmie vykupovať od fyzických osôb, tak aj odpady, za ktorých výkup nesmie poskytovať odplatu v hotovosti.

Medzi odpady, ktoré prevádzkovateľ zariadenia na zber alebo výkupe odpadov nesmie vykupovať od fyzických osôb a nesmie ani poskytovať odplatu v hotovosti, patria aj tie, ktoré majú povahu všeobecne prospešného zariadenia alebo jeho časti, najmä zariadenia pre hromadnú dopravu, dopravné značenia a podobne.

Pokutovaný subjekt vykúpil v priebehu mája roku 2012 od občana celkom 7705,5 kg nových kovových zvodidiel, ktoré boli pôvodne určené ako bezpečnostný prvok na komunikáciu R 46. Išlo teda o súčasť (príslušenstvo) pozemných komunikácií a verejne prospešné zariadenie.

Škoda na majetku je vyčíslená na viac ako 400 000 Kč.

Zdroj: odpady-portál

Pokiaľ sa chcete s nami skontaktovať môžete využiť tento formulár, príp. adresovať vašu požiadavku priamo na
fatra@brantner.sk. Súčasťou formuláru je aj príloha, kde môžete priložiť akýkoľvek súbor.

Vážený zákazník,
dovoľujeme si Vás požiadať o vyplnenie tohto dotazníka, ktorého cieľom je ohodnotiť spokojnosť
zákazníkov so službami spoločností skupiny Brantner.


Ďakujeme Vám za ochotu a čas strávený vyplnením dotazníka, ktorý nám pomôže lepšie pochopiť Vaše očakávania pri návšteve našej spoločnosti.
Dotazník vyhodnotí zodpovedný pracovník za zákazníka.